Ok, czyli rozumiem przy przegladzie nie wydziwiac, wymienic na to co daje fabryka, lac oleum na 15kkm i mozna odstawic na montaż - zakladac bede to co szkoda, czyli staga - w tym samym miejscu
myślę, że powinieneś byc zadowolony
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
rkb, nawet się nie zastanwiaj dłużej - ja ostatnie xx lat jezdizłem dieslami - ale patrzac na "pakiet kryzysowy" lpg na obecna chwile to najlepsze rozwiazanie. Tylko zeby Ci mniejszej butli niz 55 litrów nie wsadzili, bo tez juz sie z tym spotkałem.... ja mam Staga i jakbym nie słyszał zaworka w butli to nawet nie wiem kiedy się przełaczy i nie widze zupełnej róznicy czy jade na lpg czy PB.
Ok, czyli rozumiem przy przegladzie nie wydziwiac, wymienic na to co daje fabryka, lac oleum na 15kkm i mozna odstawic na montaż - zakladac bede to co szkoda, czyli staga - w tym samym miejscu
Jak Koledzy piszą - very good instalacja
[ Dodano: Wto 17 Kwi, 12 09:32 ]
Zamieszczone przez piotrek_os
...nie widze zupełnej róznicy czy jade na lpg czy PB.
Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień: http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
dokladnie, mialem na mysli to, ze dla tego silnika, w przypadku zainstalowanej instalacji lpg, wystarczy wlasnie ta, o ktorej pisalem w poscie powyzej, nie trzeba stosowac oleju longlife spelniajacego normy 504.00, 507.00
rkb, jak juz będziesz miał LPG w aucie to napisz jakie wtryski i jaki reduktor zamontowali...
Bede mial 100% to samo co w samochodzie ojca szkody, gdzies juz tu pisal
W kazdym badz razie bede wstawial u maniaka co ma pierdolca na punkcie instalacji gazowych i napewno bedzie lepiej niz dobrze
Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km
zgadza się. Ostatnie tankowanie 465 km = 102 zł :diabelski_usmiech Lpg po 2,70 zł 123 Statoil - średnia 8,15 i do kazdego 1 tys na lpg musze doliczyc ok 20 zł na PB
piotrek_os, Za 102zl to ja robie 230km na LPG :lol:
ja za 100zł robię wiecej na benzynie...
Cena 2400 jest OK ale z tymi 15tys to ściema. Może 25-30tys.
pandzik, podejdź do problemu nieco inaczej. Ileśtam wydajesz na PB, a ile mniej byś wydał mając LPG? Bo to, że koszty paliwa by spadły to jest pewne. Jak ja przeliczam Twój koszt 100 km to jest większy niż u mnie, a silniczek jednak zupełnie inny . A czy się opłaca i po ilu się zwróci możesz sobie na spokojnie policzyć tutaj lub tutaj
Byle instalator dla taniosci pod maske nie wkladal tych wtryskow Valteka, bo na dzien dzisiejszy alternatyw jest wiele i cenowo wypada podobnie.
No i ja bym pyknal wlew pod klapke, a nie w zderzak, jak ma w zwyczaju wiekszosc intalatorow. Taki montaz spelnia przepisy i jest nawet lepszy bo wg. przepisow ma byc latwo dostepny i widoczny podczas tankowania, a te od spodu zderzaka to tak niekoniecznie.
Jedyny minus to trzeba wozic ze soba i wkrecac przedluzke, ktora z czasem zaczyna smierdziec gazem
No i ja bym pyknal wlew pod klapke, a nie w zderzak, jak ma w zwyczaju wiekszosc intalatorow. Taki montaz spelnia przepisy i jest nawet lepszy bo wg. przepisow ma byc latwo dostepny i widoczny podczas tankowania, a te od spodu zderzaka to tak niekoniecznie.
przede wszystkim to jest bardzo wygodne - nie trzeba się słaniać po ziemi
Zamieszczone przez Maicroft
Jedyny minus to trzeba wozic ze soba i wkrecac przedluzke, ktora z czasem zaczyna smierdziec gazem
to nie jest problem, u Ojca, przynajmniej na razie, nic nie śmierdzi
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz